Utställningar

Föreningen Fiskhuset     www.gallerifiskhuset.se   Behmbrogatan 11 B, 611 34  Nyköping Tel. 0155-12 07 70  info@gallerifiskhuset.se   

Carl Gustav Torstenson är en Uppsalafödd konstnär, som varit verksam sedan ca 1970. Han bodde fram till 2010 i Uppsala. Numera bor han och är verksam i Nyköping Han arbetar både med måleri och skulptur i många olika material och kombinationer såsom brons, sten, glas, mosaik, trä mm. Under en period arbetade han även som scenograf, vilket tar sig i uttryck i hans arbeten med installationer och idéutställningar. I sina arbeten tar han sig ofta an existentiella problemställningar och är tidvis sakral i sina uttryck.


Sedan 1990 har Carl Gustav deltagit i ett 70 tal större separata konstutställningar och konstprojekt såväl i Uppland som i andra delar av landet, men även i USA och Japan och Tyskland mm. Han är bland annat representerad vid ett flertal kommuner och landsting och i andra länder.


Carl Gustav har gjort ett femtontal offentliga arbeten i olika miljöer, främst i Uppsala. Det går inte att låta bli att särskilt nämna hans skulpturgrupp "Grisbrunnen" i brons vid Kungsängstorg (Svintorget) i Uppsala.

Även lokalt som i Oxelösund och Strängnäs finns offentliga verk av Carl G Torstenson

Vi begränsar nu till att 5 besökare får vistas i galleriet samtidigt.

Elinor Svensson

18 apr - 6 maj 2020

Akvarellmåleri

-------------------------------------

Frejas Frön 

9 - 27 maj 2020

Blandat grafik, måleri, skulptur

-------------------------------------

Medlemsutställning 

30 maj - 17 jun 2020

Olika tekniker

-------------------------------------

Ewa Karlzon, Ulla Lind, Agneta der Nederlanden

27 jun - 5 aug 2020

Måler, foto

-------------------------------------