Utställningar

Dubbelklicka här för at

Föreningen Fiskhuset     www.gallerifiskhuset.se   Behmbrogatan 11 B, 611 34  Nyköping Tel. 0155-12 07 70  info@gallerifiskhuset.se   

Tilölbala till startsidan här

Gosia Ornowska
Gosias målningar har en källa i vardagliga upplevelser och intryck, bland annat av naturen och den närmaste omgivningen, men även av möten med andra människor och konfrontationer med den egna personen. Detta ger upphov till starka känslor och reflexioner som tar sig konkreta uttryck på målarduken, ofta i relativt stora format. Hennes målningar är mättade med färger, vilket är ett av de mest framträdande dragen i hennes konst. Ett annat är ljuset, som genomströmmar stora delar av målningarna. Gosia betraktar sig som kolorist. Hon behärskar olika tekniker, men uttrycker sig i första hand i olja.
Gosias passion för skapande och konst – särskilt måleri – väcktes tidigt i barndomen och hon har målat sedan dess. Sin utbildning fick hon i Polen, på konstgymnasierna i Bydgoszcz och Lodz samt vid Konsthögskolan i Torun. Redan under studietiden var hon involverad i olika konstprojekt och -utställningar samt även i teateruppsättningar och filmproduktioner. Genom åren har hon haft utställningar på många olika platser i flera länder.
Utöver konststudierna har Gosia lärarexamen och utbildning i specialpedagogik på Stockholms universitet. Hon har undervisat barn och ungdomar i alla åldrar, i olika skolformer samt lett målericirklar med vuxna. Hennes pedagogiska arbete präglas av en stark övertygelse om att bilder och konstnärligt skapande kan spela en viktig roll i många olika sammanhang som rör mänsklig utveckling och kommunikation. För närvarande är Gosia verksam som handledare för konstnärer med LSS-behov.

27 aug - 11 sep 2022

"Slow motion" Yvonne Sonstrand 

Måleri

-----------------------------------------

17 sep - 2 okt 2022

"Kris som vanligt" Hans Estvik och Lena N Nordin

Måleri, grafik och skulptur

-----------------------------------------

8 - 23 okt 2022

"Bilder" Carl Schubert 

Akvarell

-----------------------------------------

29 okt - 13 nov 2022

Inga Berg 

Måleri, grafik

-----------------------------------------

26 nov - 21 dec 2022

Julklappen 

Konsthantverk av olika konsthantverkare och konstnärer

-----------------------------------------


Tillbaka till Startsidan här