Utställningar

Dubbelklicka här för at

Föreningen Fiskhuset     www.gallerifiskhuset.se   Behmbrogatan 11 B, 611 34  Nyköping Tel. 0155-12 07 70  info@gallerifiskhuset.se   

”Avslöjande identitet”

 

Våra nästa utställare är Anastasiia Chernichuk, en ung ukrainsk konstnär som kom till Sverige 2022, och Karin Sjöblom från Linköping samt Lena Forsberg, Nyköping. De visar måleri och skulptur. Mer info om konstnärerna längre ner.

Vernissage lördag 25 mars kl. 11-15

i konstnärernas närvaro.

Utställningen pågår t o m 9 april. 

  

Anastasia Cherniichuck kommer ursprungligen från Ukraina men bor för närvarande i Oskarsham och är utbildad designer på National University of Applied Arts and Design i Kiev, Ukraina. Hon har i flera år arbetat som grafisk designer i Kiev.

 

Anastasias konst är inspirerad av allt hon lämnat bakom sig när hon flydde. Hon vill med sina gåvor och sin talang förmedla en stark upplevelse av något som föreställer henne själv. Hon säger: ”Min konst representerar mig. Den är ljus, mystisk, mångfasetterad, ibland provocerande och kontroversiell.” Varje målning har en egen historia, och i sitt konstnärskap vill hon förmedla sina reflektioner av livet som en kreativ process i det hon skapar. I en kombination av symboler och dramatisk färg finns hon själv och hennes berättelse i målningarna. Som en betydelsefull grund finns designutbildningen som påverkat hennes konst.

 

Karin Sjöblom från Linköping har alltid målat och ritat sen hon var liten och varit kreativ på olika sätt. I sitt skapande inspireras hon av människor och djur med inslag av natur. Kroppar i rörelse och vila. Sagoväsen och drömmar. Karin försöker fånga en känsla, ett uttryck eller en rörelse. Många av hennes figurer vill uttrycka glädje, frihetslängtan eller kanske en djup fundering av något slag.

Hon jobbar vanligtvis i stengodslera och

på senare tid har hon börjat experimentera med rakubränning, en gammal japansk metod.

 

Karin har gått på Lunnevads folkhögskolas bild och formlinje samt Leksands folkhögskola, inriktning keramisk verksamhet. Hon har även gått veckovisa sommarkurser inom måleri och keramik vid ett antal tillfällen, bla Capellagården på Öland, Sörängens folkhögskola i Nässjö, Jakobsgården, Simrishamn etc.


Lena Forsberg  visar målningar i akryl, monotypi och äggoljetempera. Hon arbdetar i många olika tekniker. Hon har en förmåga att visualisera tankar och idéer som ingen annan. Hon har gått ett antal kortkurser i olika tekniker för att framställa konst. Hon är med i Ateljén vid ån i Bryggeriområdet.

 

Välkommen!15 - 30 april 2023

Christian Koivumaa

Tolkningar i akvarell

-----------------------------------------

6 - 21 maj 2023

"Mellan vingar och hovslag"

Adam Hedin och Ulrika Skog visar

måleri, grafik, skulptur

-----------------------------------------

27 maj - 18 juni 2023

Matilda Bengtsson visar trådskulptur

Elina Johanzon visar måleri

-----------------------------------------

30 juni - 30 juli 2023

Bryggeriområdets konstnärer och konsthantverkare

Blandade tekniker

-----------------------------------------

Tillbaka till Startsidan här