Utställningar

Dubbelklicka här för at

Föreningen Fiskhuset     www.gallerifiskhuset.se   Behmbrogatan 11 B, 611 34  Nyköping Tel. 0760 295787  info@gallerifiskhuset.se   

Aktuell utställning

Sommarutställning med måleri, teckning och skulptur. Vernissage 29/6 kl. 11-15

Utställningen pågår t o m 4/8Ashraf Atraqchi
Ashraf bor i Nyköping och är en konstnär med en passion för kreativt uttryck. Hans bakgrund inkluderar studier i konst och arbete inom kultur och teater. Han har haft flera framgångsrika utställningar och konstprojekt.

Bereket Negasi
Född i juni 1985 i Asmara, Eritrea och bor nu i Nyköping. Bereket har gått flera utbildningar inom fri konst, keramik, plast, dekoration och grafik.
Hans målningar skapas främst med akrylfärg, men också med olja. Hans konst strävar efter att synliggöra de osynliga känslorna och uttrycken som vi bär inom oss.

Mikael Nilsson
Mikael är född 1972 och bor och verkar i Linköping. Han arbetar mest med lindträ, med såg, kniv och yxa formar han sina figurer i form av djur eller människor, där han försöker att hitta en karaktär eller sinnesstämning.
Han är verksam sedan 1997 i Linköping och har deltagit i flertalet utställningar i Sverige och utomlands. Inköpt av institutioner, kommuner och landsting.

Tingatinga-art
Verken med Tingatinga-art förmedlas av Marianne Nilsson Wallin som känt och behållit kontakten med Tingatinga-måleriet sedan starten.
GrundarenEdward Saidi Tingatingakom från Mindu, en liten by i Tundurudistriktet i södra Tanzania. Tingatinga kom i slutet av 1950-talet till Dar es Salaam där han började måla tavlor. Tingatinga dödades olyckligt av ett vådaskott 1972. Innan sin död hade Tingatinga samlat en liten grupp från sin hemby som han undervisade och som sedan blev hans efterföljare och kärnan i det som idag ärTingatinga Arts Cooperative Society.


Kommande utställningar 2024

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------


10/8 - 25/8 "TRE" Britt Bogårdh, Kristina Wrang och Åsa Wängelin Björk visar måleri och teckning.


31/8 - 15/9 Frida Johansson visar måleri.


21/9 - 6/10 Cilla Ericson visar måleri.


12/10 - 27/10 Mattias Liljeqvist visar konstfoto.


2/11 - 17/11 "Från mörker till ljus" Åsa Ingårda, Hisako Mizuno och Jeanette Wallgren visar intarsia och keramik.


 

Tillbaka till Startsidan här